Artists

Marloes Roeper

Marloes Roeper (Texel, 1998) is geïntrigeerd door de vraag wat we precies zien als we naar een schilderij kijken. Zij ziet het als een schilderkunstige uitdaging om met minimale middelen een suggestieve vorm van figuratie te bereiken en betekenis op te roepen. Haar schilderijen en tekeningen zijn vrijwel altijd gebaseerd op een fotografische opname die dient als geheugensteun. Al schetsend laat ze veel details uit de foto’s weg en brengt het onderwerp terug tot z’n essentie. Daaruit volgt de definitieve compositie voor het uiteindelijke schilderproces. Haar werkwijze mondt vaak uit in een uiterst poëtisch beeld, dat nog maar weinig van doen heeft met het oorspronkelijke onderwerp.
Tijdens de expositie bij Roger Katwijk toont Roeper het schilderij Het gladstrijken van water (2022) dat gebaseerd is op een videopname van een performance van Ger van Elk uit 1971. Van Elk vaart daarin op een bootje door een sloot en probeert vanaf dat bootje met een zeem het wateroppervlak glad te strijken.
Marloes Roeper behaalde haar bachelor of fine arts in 2021 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en exposeerde de afgelopen twee jaar op diverse interessante plekken in ons land. Haar werk werd in de afgelopen jaren aangekocht door AKZO Nobel Foundation (A’dam), Collectie de.Groen (Arnhem) en de Lakeside Collection (Rotterdam).

Artworks

Helena

Size: 115 x 140 cm
Oil on linen

Een gemeenschappelijk uitzicht

Size: 115 x 140 cm
Oil on linen

Storm (Ciaran raast vandaag over ons land)

Size: 70 x 90 cm
Oil on linen