De Vishal | Haarlem

28.01.17 – 26.02.17

In de jaren zeventig kende de zeefdruktechniek een ongekende populariteit bij veel kunstenaars. Door verzadiging in de markt is de vraag naar grafiek en met name zeefdruk toentertijd afgenomen, zo ook de toepassing van de techniek. Zonde – omdat het zoveel meer mogelijkheden biedt dan louter het reproduceren van bestaand werk. Het staat een compleet eigen beeldtaal toe. Door het te combineren met andere technieken, zoals schilderen, tekenen, object of installatie ontstaan verrassende nieuwe synergieën.

Studio Onvervalst – onder leiding van Vincent Uilenboek – heeft zeventien toonaangevende kunstenaars uitgedaagd om een uniek werk te vervaardigen middels de zeefdruktechniek. Er is goed gekeken naar wat de techniek zou kunnen toevoegen in ieders oevre en dit heeft geleid naar deze tentoonstelling: een zeldzame diversiteit aan unieke kunstwerken met de zeefdruk als verbindende factor.

Met werk van: Marcel van den Berg, Rob Bouwman, Erik de Bree, Sigrid Calon, Koen Delaere, Tijl Orlando Frijns, Lieven Hendriks, Gijs van Lith, Guido Nieuwendijk, Jan van der Ploeg, Martijn Schuppers, Esther Tielemans, Sander Reijgers, Jochem Rotteveel, Vincent Uilenbroek, Jan Maarten Voskuil en Coen Vunderink.